Joke Buis

Joke Buis (1981) is een Nederlandse zangeres en liedschrijver. Joke zong sinds 2004 in de band van Kees Kraayenoord. In 2011 bracht ze haar solo-debuutalbum Sing over me uit. In 2013 startte ze het Johannes de Heer-project, waarmee ze oude kerkliederen opnam in een nieuw arrangement. Dat resulteerde in de albums Johannes de Heer studio sessies en Johannes de Heer studio sessies: Volume 2. In oktober 2017 komt haar 4e CD uit, genaamd Kerst bij Joke. In 2021 bracht ze haar meest recente album uit 'Andere foto's'.

 

 


Prijssel

Tijdens dit concert word je meegenomen door de luisterliedjes die werken als een spiegel of foto aan de muur. Ze nemen je mee met herkenbare verhalen, een vleugje nostalgie en een positieve blik vooruit!

Joke: “Ik zit in de leeftijdsfase waarin ik niet zoveel bruiloften meer heb in mijn omgeving, wel een aantal scheidingen. Ik zie mensen om me heen die zichzelf opnieuw uitvinden of enorm met zichzelf in de knoop zitten. Het is ook de fase waar ernstige ziektes ineens ook bij vrienden terecht komen. Het is niet meer vanzelfsprekend dat ik mijn ouders nog minimaal 20 jaar bij me heb. Tegelijkertijd heb ik het idee dat ik in deze fase minder aan het zoeken ben, dat ik minder onzeker ben over mezelf. Dit is een fase waarin ik wil kijken, zien, praten, vragen, luisteren, denken, bewust leven, genieten. En van daaruit: liedjes creëren!”

Andere foto's

De verhalen en zelfinzichten die boven kwamen, werden eerder al verwerkt in liedjes als 'Schoonheid van het Moment' en 'Laat Alles Los'. Het persoonlijke en eerlijke album 'Andere Foto's' is het resultaat en natuurlijk hoor je hier meer van tijdens dit concert.