Prijssel 2023 - Foto verslag

01 September 2023. Buienradar werd gedurende ochtend al goed in de gaten houden want er was regen voorspeld. De organisatie was hier al op voorbereid en er werden 2 grote tenten opgebouwd zodat iedereen geen zorgen hoefde te maken om de regen. En de tenten waren er niet voor niets! We hebben heel wat regen voorbij zien komen, maar gelukkig liet het publiek ons niet in de steek. Veel mensen trotseerden het weer om alweer de 10de (!) editie van Prijssel bij te wonen. De patatkraam werd goed bezocht en de frieten smaakten beter dan ooit tevoren. En terwijl er nog gegeten werd, zaten de kinderen klaar voor de komst van Juffrouw Snapniks. Ook dit jaar leek het helemaal niet goed te komen met juffrouw Snapniks, maar met de hulp van de kinderen is het gelukkig allemaal goed gekomen. De voorstelling wist iedereen van begin tot eind te boeien en werd beëindigd met de bel van de…. IJskar!

 

 

Naast de mooie houten sleutelhanger was het heerlijke vanille-ijs de tweede verrassing die werd uitgedeeld omdat Prijssel 10 jaar bestaat. De rij werd al snel gevormd en er werd met veel smaak gegeten. Ondertussen lieten de Followers van zich horen met hun eerste openbare optreden. Veelal tweestemmig en onder eigen begeleiding van gitaar en piano zongen de Rose Aimée & Eline bekende liederen zoals Vul dit huis met uw glorie, My revival & Our God. Het halfuur vloog voorbij en met de wegstervende klanken van het lied ‘je draagt het niet alleen’, was het de beurt aan Joke Buis om invulling te geven aan het hoofdpodium van de avond.

 

 

Terwijl de regen gezellig op het tentdoek tikt, neemt Joke ons in een muzikale reis mee door verleden, heden en toekomst. Een (h)eerlijk zuiver optreden waar je eerst met gesloten ogen stond te luisteren naar ‘Andere foto’s’, om vervolgens mee te zingen met het bekende nummer ‘In the Light’ van DC Talk. Ondertussen hield het op met regenen en lokte Joke ons letterlijk en figuurlijk de tent uit met ‘Wat vraagt God van mij’, waar ook het publiek van zich liet horen. Het meeslepende optreden werd afgesloten met de zachte klanken van ‘Laat alles los’. Zoals Bart, voorzitter van Prijssel, het verwoorde tegen Joke “we hebben het gevoel je nu beter te kennen door de persoonlijk dingen die je met ons deelde” en daar kunnen we alleen maar mee instemmen. De 10de keer Prijssel was weer voorbijgevlogen. Wat zijn we dankbaar dat het al 10 jaar mocht plaatsvinden, laten we bidden voor weer 10 jaar Prijssel.  

 

Op deze pagina een foto verslag van Prijssel. Als team hebben we genoten, wij hopen u ook. Laat het ons weten op onze facebook pagina. Alle vrijwilligers, sponsoren en bezoekers hartelijk dank! Op naar volgende jaar, onze 11de editie.